ASAYİŞ
Yayınlanma : 14 Ekim 2025 15:19

İtalya'da çiftlik evine baskın: 3 jandarma hayatını kaybetti, 15 yaralı

İtalya'da çiftlik evine baskın: 3 jandarma hayatını kaybetti, 15 yaralı
İtalya'da bir çiftlik evine düzenlenen jandarma baskını sırasında gaz tüpünün patlaması sonucu 3 jandarma hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Olayla ilgili 3 şüpheli tutuklandı.

İtalya'nın Verona kenti yakınlarındaki Castel d’Azzano kasabasında, jandarma kuvvetlerinin (Carabinieri) bir çiftlik evine düzenlediği baskın sırasında yaşanan patlamada 3 jandarma memuru hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı.

teknik yapı

BASKIN SIRASINDA PATLAMA

İtalyan itfaiye yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay gece saat 03.14 sıralarında güvenlik güçlerinin bir adrese tahliye emriyle baskın düzenlemesi sırasında meydana geldi. Baskın sırasında bir gaz tüpünün ateşe verilmesi sonucu yaşanan patlamada, 3 jandarma memuru yaşamını yitirdi. Olayda, 1'i itfaiye eri olmak üzere 15 kişi de yaralandı. İlk incelemelere göre, baskın sırasında bir gaz bombasının infilak etmesiyle binada çökme yaşandığı belirtildi. Bir polis memuru, yaşanan dehşeti, "Eve girdiğimizde tam bir dehşet anıyla karşılaştık. Ateşe verilen bir gaz tüpü doğrudan memurlarımızın üzerine patladı" sözleriyle aktardı.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Patlama sesinin yaklaşık 5 kilometre uzaktan duyulduğu bildirildi. Hakkında tahliye kararı bulunan 60'lı yaşlardaki 3 şüphelinin, polis tarafından "kasıtlı cinayet" suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, söz konusu adreste 3 kardeşin yaşadığını ve bu kişilerin birkaç yıldır tahliye kararına direndiğini belirtti. Piantedosi, "Castel d’Azzano’da yaşanan olay tam bir trajedidir. Şu an bir yas içindeyiz. Bir şekilde karara direnecek kişilerle uğraştığımız açıkça ortadaydı" açıklamasında bulundu. Bakan ayrıca, adreste molotof kokteyllerinin de bulunduğunu kaydetti.

BAŞSAĞLIĞI VE TAZİYE MESAJLARI

Hayatını kaybeden memurlar için resmi bir cenaze töreni düzenlendi. İtalya Savunma Bakanlığı, İtalyan Donanması, Sahil Güvenliği ve Kızılhaçı gibi birçok kurumdan taziye mesajları yayımlandı. Mesajlarda, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenirken, yaşanan can kayıplarından duyulan derin üzüntü dile getirildi. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Üç memurumuzun trajik kaybından derin üzüntü duyuyorum. Kendim ve hükümet adına kurbanların ailelerine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.