İstanbul'da iki gün önce kaybolan 13 yaşındaki A.E.D. isimli kız çocuğu, Bartın'da sağ olarak bulundu. Ailesinin kayıp başvurusunun ardından başlatılan çalışmalar, çocuğun Bartın'a götürüldüğü ihtimali üzerine yoğunlaştı.
JANDARMA EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
İstanbul'da yaşayan ve ortadan kaybolan A.E.D.'nin ailesi, güvenlik güçlerine başvurarak kızlarının bulunmasını talep etti. Yapılan araştırmalar sonucunda çocuğun Bartın'a götürülmüş olabileceği bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine Bartın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Kozcağız Jandarma Komutanlığı ekipleri hemen harekete geçti.
KOZCAĞIZ'DA OPERASYON VE KORUMA ALTINA ALMA
Ekipler, saha çalışmaları ve teknik incelemelerle iz sürerek, çocuğun Bartın'ın Kozcağız Beldesi'ndeki bir evde bulunduğunu tespit etti. Düzenlenen operasyonla A.E.D.'ye ulaşıldı ve koruma altına alındı. Çocuğu kaçırdığı iddia edilen kişi veya kişiler ise ifadelerinin alınması için karakola götürüldü. İşlemleri tamamlanan A.E.D., ailesine teslim edilmeden önce ifade ve işlemlerinin yapılması amacıyla Bartın Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.








