• satrroıad dörüm
SİYASET
Yayınlanma : 26 Haziran 2026 22:09

İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla 233 bin konut dönüşümde!

İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla 233 bin konut dönüşümde!
Bakan Kurum, İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla 233 bin konutun dönüşümde olduğunu ve deprem bölgelerinde de yeniden inşa çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi. "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında, şehrin 39 ilçesinde toplam 233 bin konutun dönüşüm sürecinin devam ettiğini açıkladı.

sempati mobilya

İstanbul\

DEPREM BÖLGESİNDE YENİDEN İNŞA

Kurum, depremden etkilenen Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde de çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. Bu bölgelerde sadece konutların değil, şehirlerin de tarihi dokusuna uygun bir şekilde yeniden inşa edildiğini vurguladı. Hatay'da 153 bin, Malatya'da 79 bin, Kahramanmaraş'ta 74 bin ve Adıyaman'da 43 bin konut, köy evi ve iş yerinin teslim edildiğini söyledi. Şehirlerin altyapıları, okulları ve hastaneleriyle birlikte eskisinden daha güçlü hale getirildiğini ifade etti.

İSTANBUL'DA SOSYAL KONUTLAR VE DÖNÜŞÜM

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini yürüttüklerini hatırlatan Bakan Kurum, 81 ilde 500 bin sosyal konut hedefiyle çalışmaların devam ettiğini ve 2027 Mart'ta anahtar teslimlerine başlanacağını duyurdu. İstanbul'da ise ilk kez kiralık sosyal konut uygulamasının hayata geçirileceğini ve Eylül ayında ilk teslimatların yapılacağını belirtti. Bu uygulamanın kira fiyatlarını dengelemesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Bugüne kadar Türkiye genelinde 2 milyon 684 bin konutun dönüştürüldüğünü ve bunun yarısının İstanbul'da gerçekleştiğini ekledi.