YAŞAM
Yayınlanma : 04 Mart 2026 15:57

İstanbul'da 8 Mart'ta eşitlik için güçlü adımlar atıldı

İstanbul'da 8 Mart'ta eşitlik için güçlü adımlar atıldı
İstanbul'da 8 Mart etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde kadınların çalışma hayatındaki eşitsizlikler ele alındı ve yerel yönetimlerin eşitlik politikalarına vurgu yapıldı.
İstanbul'da 8 Mart'ta eşitlik için güçlü adımlar atıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu tarafından düzenlenen seminer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

teknik yapı

KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATINDAKİ YERİ

Etkinlikte kadınların çalışma hayatındaki yeri, karşılaştıkları engeller, yapısal eşitsizlikler ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. Yerel yönetimlerin eşitlik politikalarına dair önemli mesajlar verildi. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) koordinasyonunda ILO 190 kapasite geliştirme süreci kapsamında gerçekleşen seminer, çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesi, kurumsal mekanizmaların oluşturulması ve yerel yönetimlerin sorumluluğu gibi konuları masaya yatırdı.

BELEDİYE BAŞKANI KÖYMEN'İN AÇIKLAMALARI

Toplantıya Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen, CHP Milletvekili Gamze Taşcıer ve diğer önemli isimler katıldı. Köymen, kadın emeğinin ekonomik ve toplumsal dönüşümdeki önemine vurgu yaparak, kadınların çalışma hayatında çoklu eşitsizliklerle karşılaştığını belirtti. Ayrıca, ILO 190 Sözleşmesi'nin önemine değinerek, Maltepe Belediyesi'nde kadın temsilcilerden oluşan bir uyum komisyonu kurulacağını açıkladı. Köymen, kadınların ekonomik hayata katılımını destekleyen projeler ve kooperatif iş birliklerinin önemine dikkat çekti. Kadınların kendi hikâyelerini anlatmalarına olanak tanıyan kültürel projelerin, toplumsal eşitlik için atılan önemli adımlar olduğunu ifade etti. Etkinlik, kadın haklarının demokrasi meselesi olduğunu vurgulayarak, kadınların güvenli çalışma alanlarına sahip olmaları gerektiği mesajıyla sona erdi.