• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
ASAYİŞ
Yayınlanma : 21 Ocak 2026 01:42

İstanbul Boğazı'nda kaybolan yüzücünün cesedi bulundu

İstanbul Boğazı'nda kaybolan yüzücünün cesedi bulundu
İstanbul Boğazı'nda bulunan cesedin, Ağustos ayında kaybolan Rus yüzücü Nikolai Svechnikov'a ait olabileceği değerlendiriliyor.

İstanbul Boğazı'nda kimliği belirsiz bir erkek cesedinin bulunduğu bildirildi. Deniz Polisi, cesedi kıyıya çıkararak incelemeye aldı.

sempati mobilya

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELİRSİZ

Elde edilen bilgilere göre, üzerinde mayo bulunan cesedin, Ağustos ayında düzenlenen 37. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında kaybolan 30 yaşındaki Rus yüzücü Nikolai Svechnikov'a ait olabileceği değerlendiriliyor. Yarışa katılan Svechnikov, İstanbul Boğazı’nda kaybolmuştu.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Görgü tanıkları, cesedi fark ederek durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, Kuruçeşme açıklarına yönelerek cesedi denizden çıkardı. Kaybolduğu tarihten bu yana, deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri, Svechnikov'u bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor. Kıyıya çıkarılan ceset, detaylı bir otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.