İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Lübnan ile imzalanan çerçeve anlaşmasına sert tepki göstererek, bu durumun 'tarihi bir hata ve kaçırılmış korkunç bir fırsat' olduğunu iddia etti.
ANLAŞMA KABİNEDE OYLANMALI
ABD merkezli X platformundaki hesabından bir paylaşım yapan Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya çağrıda bulunarak, anlaşmanın kabinede oylanmasını talep ettiğini belirtti. Haftalardır bu anlaşmaya karşı mücadele ettiğini ifade eden bakan, Lübnan devletinin Hizbullah'ı silahsızlandırmasının mümkün olmadığını savundu.
BM KARARINA BENZETME VE TEPKİ VURGUSU
Ben-Gvir, anlaşmayı Birleşmiş Milletler'in 2006 tarihli 1701 sayılı kararına benzeterek, o kararın da İsrail için büyük bir başarı olarak lanse edildiğini ancak pratikte durumun farklı olduğunu ima etti. Hizbullah'ın güç kaybettiği bir dönemde saldırılara devam edilmesi gerektiğini savunan Ben-Gvir, anlaşmaya karşı çıkmasının ve kendi hükümetini eleştirmesinin tepki çekeceğini bildiğini ancak hükümet içinde de bu anlaşmaya karşı hareket edeceğini sözlerine ekledi. Washington yönetiminin arabuluculuğuyla imzalanan bu çerçeve anlaşmasının, sahadaki gerilimi kontrol altına alma hedefi taşıdığı ancak kırılgan yapısının dikkat çektiği belirtiliyor.








