• satrroıad dörüm
DÜNYA
Yayınlanma : 05 Temmuz 2026 21:40

İsrail kontrol noktasında bekletilen 4 aylık Filistinli bebek hayatını kaybetti

İsrail kontrol noktasında bekletilen 4 aylık Filistinli bebek hayatını kaybetti
İsrail kontrol noktasında bekletilen 4 aylık Ahmed Maruf Zeyd, hastaneye ulaştırılamadığı için hayatını kaybetti. Olay, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunları gözler önüne seriyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Ramallah ve el-Bire Valisi Leyla Gannam, Deyr Ammar köyü girişindeki İsrail askeri kontrol noktasında ailesinin geçişine izin verilmediği için tedaviye ulaştırılamayan 4 aylık Ahmed Maruf Zeyd'in yaşamını yitirdiğini açıkladı.

sempati mobilya

BEBEĞİN HASTANEYE GİDİŞİ ENGELLENDİ

Gannam, bebeğin hastaneye götürülmesi sırasında İsrail askerlerinin aileyi bir saatten fazla beklettiğini ve bu süre zarfında çevredeki Filistinlilere ve araçlara göz yaşartıcı gaz atıldığını belirtti. Bebeğin hastaneye zamanında ulaştırılamadığı ve hayatını kaybettiği kaydedildi.

SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİM ZORLAŞIYOR

Gannam, İsrail'in Batı Şeria'daki kontrol noktaları ve yol kapatmalarının hasta ve yaralıların sağlık hizmetlerine ulaşmasını engellediğini ifade etti. Filistin makamlarının verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da İsrail ordusu ve yerleşimcilerin saldırılarında 1175 Filistinli yaşamını yitirdi, 12 bin 919 kişi yaralandı, yaklaşık 24 bin kişi gözaltına alındı ve 33 bin kişi yerinden edildi.