İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta karşılıklı ateşkes imzaladığı Lübnan ordusunun üst düzey subaylarına yönelik suikast saldırıları gerçekleştirdi.
İLK HEDEF LÜBNAN ORDUSU
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bir tuğgeneral, sürücüsü ve ona eşlik eden askerler Kardalı-Nebatiye yolunda hayatını kaybetti. Bu saldırı, İsrail'in yeni taarruzunun başlamasından bu yana Hizbullah yerine doğrudan Lübnan ordusuna yönelik ilk saldırı olma özelliğini taşıyor.
ATEŞKES RİSK ALTINDA
İran, Lübnan'daki savaşın sona ermemesi durumunda savaşa devam edeceğini ve Husiler aracılığıyla Babülmendep Boğazı'nı kapatmayı düşündüğünü duyurmasının ardından, İsrail'in bu eylemi, mevcut ateşkesi tamamen ortadan kaldırma riski taşıyor. Saldırıdan sonra İran ve İsrail'den henüz bir açıklama yapılmadı ve Lübnan ordusu generalinin neden hedef alındığı ise belirsizliğini koruyor.








