DÜNYA
Yayınlanma : 17 Eylül 2025 15:15

İsrail'in Gazze'deki Hastaneye Saldırısı: 80 Hasta Tahliye Edildi

İsrail'in Gazze'deki Hastaneye Saldırısı: 80 Hasta Tahliye Edildi
İsrail ordusunun Gazze'deki Rantisi Çocuk Hastanesine düzenlediği saldırıda 80 hasta tahliye edildi. Hastanenin üst katları üç kez hedef alındı ve uluslararası alanda Gazze'deki sağlık tesislerine koruma çağrısı yapıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Rantisi Çocuk Hastanesini hedef aldığını duyurdu. Açıklamada, hastanenin üst katlarının dün akşam birkaç dakika arayla üç kez vurulduğu belirtildi. Bu saldırının, İsrail'in Gazze'deki sağlık sistemini hedef alma politikasının bir kanıtı olduğu vurgulandı.

teknik yapı

HASTANEDE 80 HASTA

Rantisi Çocuk Hastanesinin, onkoloji, diyaliz, solunum ve sindirim hastalıkları gibi uzmanlık alanlarında hizmet veren tek ihtisas hastanesi olduğu ifade edildi. Saldırı sırasında hastanede çeşitli bölümlerde tedavi gören 80 hasta, yoğun bakımda 4 çocuk ve yenidoğan bakım ünitesinde 8 bebek bulunuyordu. Saldırı sonrası 40 hasta ve çocukları hastaneyi terk ederken, 40 hasta, 12 yoğun bakım hastası ve 30 personel hastanede kaldı.

ULUSLARARASI ÇAĞRI

Gazze Şeridi'ndeki sağlık tesislerine, personeline ve hastalara koruma sağlanması için uluslararası bir çağrı yapıldı. İsrail ordusunun Gazze'deki şiddetli saldırıları devam ederken, sivilleri yerinden etmek amacıyla bina ve evleri bombaladığı belirtiliyor.