İspanya'da yangınlar kontrol altına alındı: Son bir gayret çağrısı

İspanya'da 350 bin hektardan fazla alanı yok eden yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı ancak yetkililer 18 aktif yangın olduğunu ve 'son bir gayret' çağrısı yaptıklarını açıkladı.
İspanya'da 350 bin hektardan fazla alanı yok eden yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yetkililer, hala aktif olan yangınlar için 'son bir gayret' çağrısında bulunuyor.
YANGINLARIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDIĞI AÇIKLANDI
İçişleri Bakanlığına bağlı Sivil Koruma ve Acil Durumlar Dairesi Başkanı Virginia Barcones, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, yangınların sayısının azaldığını ve sonun çok yakın olduğunu belirtti. Ancak kalan yangınların çok sinsi olduğunu vurgulayan Barcones, bu korkunç durumun tamamen bitmesi için son bir gayrete ihtiyaç olduğunu söyledi. Avrupa Orman Yangınları Bilgi Sistemi'ne göre, Avrupa Birliği ülkelerinin de desteğiyle haftalardır devam eden yangınlar, son iki haftada 350 bin hektardan (865 bin dönüm) fazla alanı küle çevirdi.
865 BİN DÖNÜM ALAN KÜLE DÖNDÜ
Yangınlar, iki hafta süren ve sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıktığı şiddetli bir sıcak hava dalgası sırasında başlamıştı. Kırsal göç, yaşlanan nüfus ve tarım ile hayvancılığın gerilemesi nedeniyle ormanların bakımsız kalmasının da yangınların yayılmasını kolaylaştırdığı belirtiliyor. Haftalardır alevleri körükleyen kuvvetli rüzgarların zayıflamasıyla birlikte yangınlarla mücadelede ilerleme kaydedildi. Yetkililere göre hala 18 aktif yangın bulunuyor. Bunlardan sadece biri en yüksek ikinci tehlike seviyesinde sınıflandırılmış durumda. Barcones, genel hissiyatın işlerin düzelmekte olduğu, doğru yönde ilerledikleri ve daha az alanın yandığı yönünde olduğunu ifade etti. Tahliye edilen birçok köyün sakini ise cuma gününden bu yana evlerine dönmeye başladı.
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart




