• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 20 Ağustos 2026 10:52

İslam Memiş, gram altının 7 bin lirayı göreceğini açıkladı

İslam Memiş, gram altının 7 bin lirayı göreceğini açıkladı
İslam Memiş, gram altının yıl içinde 7 bin lirayı görebileceğini ve yıl sonuna kadar altın fiyatlarının yükselebileceğini öngördüğünü açıkladı.

Altının yıl içinde 5 bin 600 dolardan 3 bin 950 dolara kadar düştüğünü belirten İslam Memiş, 4 bin 400 doların kritik bir direnç noktası olduğunu ifade etti.

Manipülasyon yılı bekleniyor

Memiş, altın piyasasında bu yılın ciddi bir manipülasyon yılı olacağını öngördüğünü belirtti. Özellikle ocak ayında altın yatırımcılarına uyarılarda bulunduğunu ifade eden Memiş, “Bu yıl altın, gümüş, platin, paladyum gibi değerli metallerde önemli dalgalanmalar yaşanacak” dedi.

Yıl sonuna kadar yükseliş bekleniyor

İç piyasada gram altının 8 bin 157 liradan 5 bin 950 liraya kadar gerilediğini hatırlatan Memiş, Ağustos ayı için 8 bin lira öngörüsünü yineledi. Yılın ikinci yarısında bir ateşkes anlaşması beklediğini söyleyen analist, bu durumun altın fiyatlarını rahatlatabileceğini ve gram altının 7 bin lira seviyesini geçebileceğini öngördüğünü belirtti. Ayrıca, altın borçlanmamak gerektiğini ve borcu olanların borçlarını kapatmaları gerektiğini vurguladı.