İş sağlığı denetimleri masaya yatırıldı: KUTSO ev sahipliği yaptı

Kütahya'da düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği denetim toplantısında, bakanlık müfettişleri işyeri uygulamaları, teftiş süreçleri ve mevzuat hakkında bilgilendirme yaptı.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanındaki farkındalığı yükseltmek ve işyeri uygulamalarına ışık tutmak amacıyla önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. "İşin Yürütümü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Teftişleri Bilgilendirme Toplantısı" adı altında düzenlenen etkinlikte, sektörün mevcut durumu ve geleceğine dair kritik bilgiler paylaşıldı.

Denetim Süreçleri Detaylandırıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın organizesiyle gerçekleşen toplantının açılışında, KUTSO 8. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Murat Aydın ve Bursa Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı Gökhan Kuzu birer konuşma yaptı. Bu açılış konuşmaları, toplantının amacını ve önemini vurgulayarak katılımcılara zemin hazırladı.

Uygulamalı Bilgilendirmeler Yapıldı
KUTSO Meclis Salonu'ndaki yoğun katılımla gerçekleşen programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişleri Şerif Çetin ve Talha Bakırcıoğlu, katılımcılara kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlarda, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın yürüttüğü faaliyetler, işin yürütümüne dair teftiş prosedürleri, İSG denetimlerinin geniş çerçevesi ve işyerlerinde sıkça rastlanan uygulama sorunları mercek altına alındı. Ayrıca, denetim süreçlerinde uyulması gereken hassasiyetler ve güncel mevzuat hakkında değerli değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Semra Tozaraydın, SGK İl Müdürü İsmail Sayar, İŞKUR İl Müdürü Erdoğan Şahin ve Bursa Rehberlik ve Teftiş Grup Başkan Yardımcıları Burcu Şenol ve Yasin Sezer gibi önemli isimlerin yanı sıra çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı.
- 13:48Alacak-verecek kavgasında babası hunharca katledilen adamın oğlu konuştu: 'Babam suçsuzdu
- 13:39Altın fiyatları için 3 kritik senaryo: Analistler tahminlerini güncelledi
- 13:29Bilecik'te bağ evinde yangın: Kullanılamaz hale geldi
- 13:19Çan’da uyuşturucu şebekesine darbe: 4 tutuklama!
- 13:10SRC-KURYE belgesi için son tarih uzatıldı: 2027'ye kadar süre tanındı




