Orta Doğu'da gerilim yeniden tırmanırken, bölge adeta savaş alanına dönmüş durumda. ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın füze saldırılarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde "misillemeyi ertele" çağrısında bulunduğu iddia edilmişti.
İSRAİL'İN CEVABI GECİKMEDİ
Ancak Washington'dan gelen bu telkinler, sahada etkili olamadı. İsrail ordusu, gece yarısı harekete geçerek İran'ın dört farklı kentini hedef alan ağır bir bombardıman başlattı ve bölgedeki dengeleri altüst etti. Bu bombardımanın hemen ardından Tahran yönetimi de misilleme operasyonlarına başladı, sabah saatlerinde İsrail'e yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattı.
Pembe Hadid-110 dronu sahada
İran, İsrail topraklarını hedef alan insansız hava aracı ve füze operasyonlarında yeni bir askeri teknolojiyi sahaya sürdü. "PINK Hadid-110" olarak adlandırılan jet motorlu dron, en hızlı silahlarından biri olarak tanımlanıyor. Üçgen kanat tasarımı ile saatte yaklaşık 510 kilometre hıza ulaşabilen bu yeni nesil dron, gelişmiş hava savunma sistemlerini yanıltmak amacıyla özel olarak tasarlandı. Askeri analistler, Hadid-110'un yüksek hızı ve radara yakalanma oranını düşüren tasarımının, ona önemli bir operasyonel avantaj sağladığını belirtiyor.







