İran: Mossad ile bağlantılı 8 kişi tutuklandı

İran, Rezevi Horasan eyaletinde Mossad ile bağlantılı 8 ajanın tutuklandığını duyurdu. Tutukluların, haziran ayındaki saldırılar sırasında İran'daki önemli merkezlerin koordinatlarını ve askeri yetkililere dair bilgileri Mossad'a ilettiği belirtildi.
İran, İsrail istihbarat örgütü Mossad adına casusluk yaptıkları belirlenen 8 kişinin tutuklandığını açıkladı. İran devlet televizyonunun haberine göre, Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Kurumu ve yargının ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarda, Rezevi Horasan eyaletinde Mossad ile bağlantılı 8 ajan tespit edilerek gözaltına alındı.
MOSSAD AĞI FESH EDİLDİ
Yakalanan kişilerin, Mossad'dan çevrim içi eğitim aldıkları ve haziran ayında 12 gün süren karşılıklı saldırılar sırasında İran'daki hayati ve hassas merkezlerin koordinatlarını ve önemli askeri şahsiyetlere ilişkin bilgileri Mossad'a ilettikleri tespit edildi. Meşhed kentinde sivil ve askeri yetkililere yönelik saldırılar ve önemli merkezlere sabotaj faaliyetlerinde bulundukları iddia edilen kişilerin, ülkedeki ayrılıkçı gruplarla da irtibat halinde oldukları belirtildi.
PATLAYICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlar kapsamında, patlayıcı ve bubi tuzakları yapmak için kullanılan çok miktarda ham madde ele geçirildi. Yetkililer, güvenlik güçlerinin Mossad'ın İran içindeki ağını büyük ölçüde etkisiz hale getirdiğini ifade etti.
- 02:31Kocaeli'de doğal gaz kokusu paniği: Yangın ve gaz kaçağı peş peşe geldi
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor




