İran Meclis Başkanı'ndan Lübnan'a ateşkes ve İsrail'e rest mesajı

İran Meclis Başkanı Kalibaf, Lübnanlı mevkidaşı Berri ile görüşerek, ABD ile olası bir anlaşmanın Lübnan'daki saldırıları da kapsaması gerektiğini belirtti. İsrail'e ise sert uyarıda bulundu.
İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile gerçekleştirdiği kritik telefon görüşmesine dair önemli açıklamalarda bulundu.
ABD İLE ANLAŞMA VE LÜBNAN'IN GÜVENLİĞİ
Kalibaf, görüşme sırasında, ABD ile olası bir savaş sonlandırma anlaşmasının, Lübnan'ı da kapsayan geniş bir coğrafyada saldırıların durdurulmasını içermesi gerektiğini vurguladı. Bu durum, bölgesel istikrar ve barış çabalarına dair İran'ın pozisyonunu net bir şekilde ortaya koyuyor.
İSRAİL'İN SALDIRILARINA KARŞI SERT TAVIR
İran'ın üst düzey temsilcisi, İsrail'in Lübnan'a yönelik devam eden saldırılarını endişeyle takip ettiklerini belirtti. Kalibaf, bu saldırıların sürmesi halinde, sadece diplomatik görüşmeleri dondurmakla kalmayıp, İsrail'e karşı fiili bir duruş sergileyeceklerini de açıkça ifade etti. "Lübnan'ın tamamında ve özellikle de güneyinde ateşkesin sağlanmasında kararlıyız," sözleriyle, Tahran'ın Lübnan'ın egemenliği ve güvenliğine verdiği önemi bir kez daha dile getirdi. Berri ise İran'ın Lübnan meselesindeki tutumunu takdirle karşıladıklarını ve unutmayacaklarını kaydetti.
- 02:00Bahçeden çıkan taş, 1.900 yıllık Roma askerinin sırrını ortaya çıkardı
- 01:50Malta'da havai fişek fabrikasında patlama: Yaralılar var
- 01:40Spot elektrik piyasasında işlem hacmi arttı: Fiyatlar ne durumda?
- 01:30Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı sabit kaldı: Nisan verileri açıklandı
- 01:20Doğal gaz piyasası hareketliliği: Dün işlem hacmi düştü, referans fiyatı belirlendi





