İran lideri Ayetullah Mücteba Hamaney, “Hükümet Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajda, hükümete ekonomik istikrar ve toplumsal birlik vurgusu yaptı.
Ekonomik sorunlara çözüm önerileri
Hamaney, ABD ve İsrail’in uyguladığı yaptırımların etkilerine rağmen hükümetin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Ekonomik sorunların çözümü için hükümetin enflasyon, işsizlik, piyasa yönetimi, ekonomik büyüme, yatırımlar ve yerli üretim konularına daha fazla odaklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İran ekonomisinde ABD dolarının etkisinin azaltılması gerektiğinin altını çizdi.
Direniş ekonomisi vurgusu
İran lideri, ekonomik zorlukların aşılmasında “direniş ekonomisi” anlayışının benimsenmesi ve yerli üretimin artırılması gerektiğini savundu. Yerli üretim yetersiz kaldığında ithalatın tamamen dışlanmaması gerektiğini, ancak bunun ülkenin çıkarları doğrultusunda akılcı bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Hamaney, toplumsal uyumun sağlanması için her türlü zararlı eylemin yasak olduğunu ilan etti. Geçmişte halkı olumsuz etkileyen söylemlerin tekrarlanmaması gerektiğine dikkat çekerek, kamuoyunda sorunların ele alınmasının düşmanlara avantaj sağlayabileceğini belirtti.









