İran Devrim Muhafızları, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bandıralı bir petrol tankerini Hürmüz Boğazı'nda alıkoyduğunu duyurdu. Denizcilik seyrüsefer verileri, BAE'ye ait bir şirkete bağlı olan tankerin geçişi sırasında durdurulduğunu teyit ediyor.
Kiş Adası yakınlarında durduruldu
Edinilen bilgilere göre, söz konusu tanker Kiş Adası civarında alıkonulmuş durumda. İran makamları, Hürmüz Boğazı'ndan güvenli geçiş için belirlenen kurallar çerçevesinde, tankerlerin İran tarafından tayin edilen güzergahı kullanması, hizmet bedelini ödemesi ve ilgili makamlardan izin alması gerektiğini belirtiyor.
Uluslararası sulardaki gerilim
Bu olay, Körfez bölgesindeki hassas deniz trafiği ve uluslararası sulardaki gerilimin bir başka göstergesi olarak değerlendiriliyor. İran'ın bu tür adımları, bölgedeki deniz güvenliği ve ticareti üzerinde etkili olabilecek potansiyel sonuçlar doğuruyor.








