İran Dışişleri Bakanı, Türkiye'ye barış sürecindeki destek için teşekkür etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü ve Türkiye'nin barış sürecine olan desteğini vurguladı. Arakçi, Türkiye'ye teşekkür etti.
Türk diplomatik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pazartesi günü İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
BARIŞ MUTABAKATI ÜZERİNE GÖRÜŞME
Görüşme sırasında, İran ile ABD arasında savaşı durdurmaya yönelik bir anlaşmanın sağlandığına dair bilgiler paylaşıldı. Fidan, Türkiye'nin bu anlaşmanın ardından ABD ile yapılacak müzakerelerin olumlu sonuçlar doğurmasını umduğunu dile getirdi. Ayrıca, anlaşmanın zedelenmesine yol açabilecek provokasyonlara karşı uyarılarda bulundu.
TÜRKİYE'NİN DESTEK SÖZÜ
Fidan, Türkiye'nin bölgesel barış çabalarını desteklemeye devam edeceğini vurgulayarak, bu konudaki kararlılığını ifade etti. Arakçi, müzakere sürecindeki katkıları için Türkiye'ye teşekkür etti ve iş birliği vurgusunu ön plana çıkardı.
- 05:59Çöl sıcağında beton mücadelesi: Suudi Arabistan, Avustralya'dan kum ithal ediyor
- 05:50İtalya'da 2000 yıllık üzüm çekirdekleri, şarap tarihini yeniden yazıyor
- 05:3910 kaplumbağa ile 180 yıllık imkansızlık kırıldı: Round Island yeniden canlanıyor
- 05:29Birleşik Krallık'ta sosyal medya yasakları geliyor: Gençler için büyük değişim
- 05:19Cüzdanlar dolup taşıyor: Mevduat faiziyle 194 bin liraya kadar kazanç mümkün!





