İran'dan İsrail'e Balistik Füze Yağmuru: 400 Füzenin Yüzde 92'si Engellendi

İsrail Ordu Sözcüsü, İran'ın savaş başından beri İsrail'e 400 balistik füze attığını ve bunların %92'sinin engellendiğini açıkladı. Dün geceki saldırılarda ise 2 füze Arad ve Dimona'ya isabet ederek 84 kişinin yaralanmasına neden oldu.
İsrail Ordu Sözcüsü Nadav Shoshani, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'ın savaşın başından bu yana İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği balistik füze saldırıları hakkında önemli bilgiler paylaştı.
İRAN'IN FÜZE SALDIRILARI VE İSRAİL'İN SAVUNMASI
Shoshani, İran'ın İsrail'e karşı şimdiye kadar toplam 400 balistik füze fırlattığını belirtti. Ancak İsrail ordusunun, bu füzelerin büyük bir kısmını başarıyla engellediğini iddia etti. Shoshani'ye göre, fırlatılan füzelerin yüzde 92'si etkisiz hale getirildi.
ARAD VE DİMONA'YA İSABET EDEN FÜZELER
İran'ın dün gece düzenlediği son misilleme saldırılarında ise iki balistik füzenin İsrail'in güneyinde yer alan Arad ve Dimona kentlerine doğrudan isabet ettiği bildirildi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, Arad kentine düşen füze nedeniyle 84 kişinin yaralandığı duyuruldu. Dimona kentine isabet eden diğer füze sonucu da onlarca kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
- 12:38Karacabey'de biber dikimi zorlu şartlara rağmen hız kesmiyor
- 12:31Yeşilköy'e yeni su kaynağı ile su kesintilerine son verilecek
- 12:23Bayram bitti, yollar bitmedi: Kemikli Rampaları'nda trafik kabusu sürüyor
- 12:16Saint Lucia: Dünyada bir kadının adını taşıyan tek ülke
- 12:09Suruç çevreyolunda kaza: Kavşak tepkisiyle 2 yaralı






