İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, arabulucu konumundaki Pakistan'ın Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile Tahran'da bir araya geldi. Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, görüşmede Kalibaf, ABD'nin İran'a karşı sürdürdüğü güvensizliğin giderilmesi için somut adımlar atması gerektiğini vurguladı. Kalibaf, Washington'ın mutabakat zaptındaki taahhütlerini yerine getirmemesinin mevcut güvensizliği daha da artırdığını belirtti.
ABD'nin adım atması gerektiğini savundu
Kalibaf, ABD'nin İran'a yönelik saldırılar nedeniyle zor bir duruma düştüğünü ve bu durumdan çıkmak için adım atması gereken tarafın Washington olduğunu öne sürdü. Bu açıklamalar, iki ülke arasındaki tansiyonun devam ettiğini gösteriyor.
Nükleer maddeler İran'da kalacak
Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir, temasları çerçevesinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rezai ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Rezai, nükleer programla ilgili yaptığı değerlendirmede, zenginleştirilmiş nükleer maddelerin hiçbir şartta ülke dışına çıkarılmayacağını kesin bir dille ifade etti. Bu maddelerin İran için önemli bir değer taşıdığını belirten Rezai, ABD'nin güven vermesi durumunda müzakere masasına oturulacağını, aksi takdirde Tahran'ın şartlarının karşılanması gerektiğini söyledi. Halk ve yetkililer arasında bu konuda ortak bir karar alındığını da ekledi.







