ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik uygulanan deniz ablukası kapsamında son iki ayda 100 ticari geminin seyrini değiştirdiğini duyurdu.
Hürmüz Boğazı'nda gerilim sürüyor
CENTCOM'un sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilere göre, ABD donanmasının Hürmüz Boğazı'ndaki ablukası aralıksız devam ediyor. Bu stratejik bölgede alınan önlemlerin sıkılaştırıldığı ve herhangi bir ihlale izin verilmediği vurgulandı.
Abluka altında seyir
Açıklamada, “Amerika'nın İran'a karşı çelik duvar ablukasını yeniden başlatmasından bu yana geçen 60 gün içinde CENTCOM güçleri 100 ticari geminin rotasını değiştirdi. ABD güçlerinin izni olmadan ablukayı geçen tek bir gemi bile olmadı” ifadelerine yer verildi. Bu durum, bölgedeki deniz trafiği üzerinde önemli bir etki yaratıyor.








