DÜNYA
Yayınlanma : 18 Haziran 2026 00:50

İran, ABD ile en son ateşkesin ardından 'ezici yanıt' tehdidinde bulundu

İran, ABD ile en son ateşkesin ardından 'ezici yanıt' tehdidinde bulundu
İran, ABD ile sağlanan ateşkes sürecine rağmen, İsrail'in Lübnan'daki askeri faaliyetlerine karşı 'ezici yanıt' tehdidinde bulundu. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail'in Lübnan'daki askeri faaliyetleri devam ederken, İran ve ABD arasındaki barış süreci gergin bir noktaya doğru ilerliyor.

sempati mobilya

ASKERİ HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Siyasi otoritelerden gelecek kararların beklentisi içerisinde, İsrail ordusunun bölgede kalmaya hazır olduğu ifade ediliyor. ABD ile İran arasında sağlanan mutabakata rağmen, her türlü senaryo için askeri hazırlıklar sürmekte. Anlaşmaya rağmen, İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik askeri operasyonları devam ediyor ve İran, bu eylemleri dikkatle izliyor.

İRAN'DAN UYARI VE TEHDİT

İran Devrim Muhafızları, İsrail ordusuna olası bir saldırı durumunda sert bir karşılık verileceği uyarısında bulundu. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, Washington yönetiminin Lübnan'a yönelik saldırıları durdurması gerektiğini vurguladı. Azizi, herhangi bir ihlalin 'ezici bir yanıtla' karşılaşacağını belirtti. Bu durum, ABD'nin stratejik bir dönüşüm geçirmesine neden olabilir. Bölgedeki kalıcı barışın sağlanması için daha önce ABD arabuluculuğunda ateşkes kararları alındı. ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, 17 Nisan'da yürürlüğe giren geçici ateşkesin uzatıldığını duyurdu. Ancak, Hizbullah bu şartlı ateşkes teklifini reddetti ve saldırılar durmadı. Lübnan'da yaşanan insani kriz derinleşirken, hükümet yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı.