İngiltere'deki tarihi kale, 40 yıl aradan sonra 2.8 milyon TL’ye satışa çıkıyor

İngiltere'deki Fort Darnet, 40 yıl aradan sonra 2.8 milyon TL muhammen bedelle açık artırmaya çıkarılıyor.
İngiltere'nin Kent bölgesinde, Medway Nehri'nin ortasında bulunan Viktorya dönemine ait Fort Darnet, gelecek ay açık artırmayla satışa sunulacak.
AÇIK ARTIRMA TARİHİ VE MUHAMMEN BEDEL
Savills tarafından 10 Aralık'ta müzayedeye çıkarılacak olan tarihi yapı için belirlenen muhammen bedel 50 bin sterlin, yani yaklaşık 2,8 milyon TL olarak belirlendi. Bu yüksek fiyat, birçok kişi için büyük bir şaşkınlık yarattı.
TARİHİ VE CİZİMİ
19. yüzyılda askeri savunma amacıyla inşa edilen kale, kendine ait adası ve tarihi dokusuyla yatırımcıların ve tarih meraklılarının ilgisini çekiyor. Fort Darnet’in 40 yıl aradan sonra satışa çıkması, bu ilgiyi artıran faktörlerden biri. Hoo açıklarında yer alan ada, şehir gürültüsünden uzak, izole bir konumda bulunuyor ve sadece tekne veya kano ile ulaşılabiliyor. Bu özellikler, adayı tamamen özel bir alan arayanlar için cazip hale getiriyor. Kale, 1870-1872 yıllarında Chatham'daki donanma tersanesini korumak amacıyla inşa edildi ve 1979 Antik Anıtlar ve Arkeolojik Alanlar Yasası kapsamında koruma altında. Savills Auctions temsilcisi Ben Fletcher, yapının açık artırmada yoğun ilgi görmesini beklediklerini ifade ederek, “Darnet Kalesi, İngiliz askeri tarihinden eşsiz bir parçaya sahip olma fırsatı sunuyor” dedi. Dairesel formdaki kale, açık üst platformu ve geçmişte savunma amaçlı kullanılan alt bölümdeki topçu noktalarıyla dikkat çekiyor. Alt cephanelik bölümünün bir kısmı zamanla su altında kalmış olsa da yapı genel olarak ayakta duruyor ve toplantı ile piknik alanı olarak da geçmişte kullanılmış. Bugün ise hem tarih hem de yatırım potansiyeli açısından nadir bulunan bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
- 14:31Bayındır'da horoz dövüşü ringi dağıtıldı: 3 kişi yakalandı
- 14:24Çin'in Geely'si, 450 bin liralık elektrikli otomobille Avrupa pazarını sarsıyor
- 14:17Vize krizi patlak verdi: ABD askeri uçakları Bulgaristan'dan ayrılıyor
- 14:10Budapeşte'de Şampiyonlar Ligi öncesi taraftarlar arasında şiddet olayları
- 14:02Çin'den akıl almaz mühendislik: Denizin 113 metre altından dev su hattı!






