İngiltere'de asgari ücretle 20 yaşında ev sahibi olan genç kadının sırları ortaya çıktı

İngiltere'de 20 yaşındaki Tia Cordery, 13 yaşında asgari ücretle çalışmaya başlayıp sıkı tasarruf ve finansal planlama ile ev sahibi oldu. Deneyimlerini paylaşıyor.
İngiltere'de yaşayan 20 yaşındaki Tia Cordery, emlak piyasasındaki fahiş fiyatlara meydan okuyarak kendi evini satın almayı başardı. Henüz 13 yaşındayken çalışma hayatına atılan Cordery, bu dikkat çekici finansal hedefine nasıl ulaştığını ve uyguladığı yöntemleri kamuoyuyla paylaştı.
MİRAS DEĞİL, KENDİ BİRİKİMİ
Tia Cordery, popüler sosyal medya platformu TikTok üzerinden yaptığı paylaşımlarda, herhangi bir miras desteği veya aile yardımından uzak, tamamen kendi emeği ve birikimiyle mülk sahibi olduğunun altını çizdi. 13 yaşından itibaren asgari ücretle çeşitli işlerde çalışarak para biriktiren genç kadın, gayrimenkul sahibi olma hedefine ulaşmak için olağanüstü bir tasarruf disiplini benimsediğini dile getirdi.
DETAYLI FİNANSAL PLAN VE FEDAKARLIKLAR
Cordery, bu hedefe ulaşma sürecinde izlediği finansal planı şu şekilde detaylandırdı: 13 yaşında çalışma hayatına adım attıktan sonra, gereksiz tüm harcamalarını titizlikle kesti. Kazancının önemli bir kısmını ise düzenli olarak ev alımı için özel olarak açtığı bir hesaba aktardı. O dönemde saatlik yaklaşık 8 dolar kazandığını ve sabit bir giderinin olmaması sayesinde, aylık ortalama 400 dolar birikim yapabildiğini ifade etti. Genç kadın, bu tasarruf sürecinde sosyal çevresinden de eleştiriler aldığını, arkadaşlarının sosyal harcamalarına katılmadığı için 'cimri' olarak nitelendirildiğini ancak kişisel hedefine odaklanmayı tercih ettiğini belirtti. Şu anda gayrimenkul sektöründe aktif olarak çalışan Tia Cordery, yaşadığı bu deneyimi ve genç yaşta mülk edinme stratejilerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, benzer hedefleri olan gençlere tasarruf bilinci ve finansal planlama konusunda ilham veriyor.
- 02:52Shakira'nın Dünya Kupası performansı sonrası dublör iddiaları gündemde
- 02:40İngiltere ekonomisi şaşkınlık yarattı: 9 ay sonra ilk daralma kaydedildi
- 02:30Ajda Pekkan, konserinde duygusal anlar yaşadı
- 02:20Dijital platformlara rekabet darbesi: Tekel dönemi bitiyor, sanatçılar özgürleşiyor
- 02:10SpaceX halka arzında büyük patlama: 1 dakikada 2 trilyon dolar





