GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Temmuz 2025 03:05

İnegöl'de tekstil fabrikasında yangın: Kimyasal sızıntı riski

İnegöl'de tekstil fabrikasında yangın: Kimyasal sızıntı riski
Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir tekstil fabrikasında gece saat 01.00'da çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, kimyasal sızıntı ihtimaline karşı ekipler maskelerle çalıştı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında, gece saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. İnegöl OSB Havaalanı caddesi üzerinde faaliyet gösteren fabrikada, yangın kumaş bölümünde başladı.

teknik yapı

YANGIN İŞÇİLER TARAFINDAN FARK EDİLDİ

Alevlerin yükseldiğini gören işçiler, hemen itfaiyeye haber vererek durumu bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve ekipler, yaklaşık bir saat süren yoğun bir müdahaleyle yangını kontrol altına aldı.

KİMYASAL SIZINTI RİSKİNE KARŞI ÖNLEM

Ekipler, yangına müdahale ederken olası bir kimyasal sızıntı riskine karşı maskeler takarak çalıştı. Yangın söndürülmesinin ardından, itfaiye ekipleri iş yerindeki dumanı tahliye etti. Yangın sonucu fabrikada maddi hasar meydana geldi ve yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.