• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
ÇEVRE
Yayınlanma : 27 Aralık 2025 20:37

Ilgaz Dağı'nda kar coşkusu: Yurduntepe Kayak Merkezi sezona merhaba dedi

Ilgaz Dağı'nda kar coşkusu: Yurduntepe Kayak Merkezi sezona merhaba dedi
Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi, etkili kar yağışıyla birlikte sezonu açtı. Girişlerin ücretsiz olduğu merkeze, 2026 yılı için kayak ve teleferik ücretleri de belirlendi.
Ilgaz Dağı'nda kar coşkusu: Yurduntepe Kayak Merkezi sezona merhaba dedi

Kastamonu ve Çankırı sınırında yer alan Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi, etkili olan kar yağışının ardından kayak severlere kapılarını araladı. Bölgeye dün gece düşen kar, merkezin bu yılki sezonunu resmen başlattı.

sempati mobilya

KAR MANZARASI VE KAYAK KEYFİ

Sezonun ilk gününde Yurduntepe Kayak Merkezi'ni ziyaret eden vatandaşlar, beyaz örtüyle kaplanan doğanın tadını çıkardı. Kimileri kayak yaparken, kimileri de kızaklarla kayarak keyifli anlar yaşadı. 5,6 kilometrelik pistiyle her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan kayak merkezi, Kastamonu il merkezine 40, Ankara'ya yaklaşık 200 ve İstanbul'a ise yaklaşık 450 kilometre mesafede bulunuyor. Bu yıl alınan kararla birlikte çevre illerden de yoğun ilgi görmesi beklenen merkeze girişler ücretsiz hale getirildi.

2026 YILI KİRALAMA FİYATLARI BELİRLENDİ

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 2026 yılı için kayak takımı ve snowboard kiralama bedeli 1.500 lira olarak belirlendi. Kızak kiralama ücreti 300 lira, günlük teleferik kullanımı ise 1.400 lira olacak. Teleferikte tek çıkış 300 lira, baby lift kullanımı ise 500 lira olarak ücretlendirilecek. Sezonun ilk gününde dağı ziyaret eden tatilciler, hem muhteşem manzaradan hem de kayak merkezinin sunduğu imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.