ASAYİŞ
Yayınlanma : 02 Kasım 2025 20:57

Iğdırda sahte altın çetesi çökertildi

Iğdırda sahte altın çetesi çökertildi
Iğdırda düzenlenen operasyonda, sahte altın satışı yapan anne ve iki kardeş yakalandı. Üzerlerinde 95 gram altın ve 310 bin TL nakit para ele geçirildi.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, sahte altın satışı yapan bir aile yakalandı. Şüpheli grup, ildeki kuyumculara sahte altın sattıkları tespit edildi.

teknik yapı

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİLER

KOM ekipleri, gelen bir ihbar üzerine Iğdır’da sahte altın satışına yönelik çalışmalara başladı. Yapılan araştırmalar neticesinde, üç farklı kuyumcuya toplam 16 gram sahte altın satan şüphelilerin, aynı araçla Kars istikametine doğru hareket ettikleri belirlendi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak durdurulan araçta, anne ve iki kardeşten oluşan üç şüpheli yakalandı. Şahısların üstlerinde yapılan aramalarda 95 gram altın ve 310 bin TL nakit para ele geçirildi. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde adli işlem başlatılan şüphelilerin, Kars ve çevre illerde de sahte altın satışı yaptığına dair çalışmaların sürdüğü bildirildi.