Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, sahte altın satışı yapan bir aile yakalandı. Şüpheli grup, ildeki kuyumculara sahte altın sattıkları tespit edildi.

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİLER
KOM ekipleri, gelen bir ihbar üzerine Iğdır’da sahte altın satışına yönelik çalışmalara başladı. Yapılan araştırmalar neticesinde, üç farklı kuyumcuya toplam 16 gram sahte altın satan şüphelilerin, aynı araçla Kars istikametine doğru hareket ettikleri belirlendi.
ŞÜPHELİLER YAKALANDI
Kars İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak durdurulan araçta, anne ve iki kardeşten oluşan üç şüpheli yakalandı. Şahısların üstlerinde yapılan aramalarda 95 gram altın ve 310 bin TL nakit para ele geçirildi. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde adli işlem başlatılan şüphelilerin, Kars ve çevre illerde de sahte altın satışı yaptığına dair çalışmaların sürdüğü bildirildi.







