EKONOMİ
Yayınlanma : 05 Mayıs 2026 00:59

Iğdır'da marul bereketine ilk hasat: Doğu Anadolu'ya müjde!

Iğdır'da marul bereketine ilk hasat: Doğu Anadolu'ya müjde!
Iğdır'da yılın ilk marul hasadı yapıldı. Vali Taşolar'ın da katıldığı etkinlikte, Doğu Anadolu'ya gönderilecek ürünler toplandı. Toplamda 200 ton marul hasadı bekleniyor.

Iğdır'ın verimli toprakları, bu yılın ilk hasadıyla sofraları şenlendirmeye hazırlanıyor. Kentin kendine özgü iklimi ve coğrafi yapısı sayesinde çeşit çeşit ürünün yetiştiği Iğdır'da, marul tarlalarında sezonun ilk ürünü toplandı.

teknik yapı

MARUL HASADI BAŞLADI, BÖLGEYE TAŞINIYOR

Oba köyündeki marul tarlalarında düzenlenen ve adeta bir tarım şöleni havasında geçen hasat etkinliğine, Iğdır Valisi Mustafa Fırat Taşolar da bizzat katılarak üreticilere destek verdi. Üretici Alican Akçan'ın özenle yetiştirdiği marullar, özenle toplandı ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin çeşitli illerine gönderilmek üzere hazırlandı.

200 TONLUK BEKLENTİ VE GELECEK HASATLAR

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, mart ayında ekimi yapılan marulların hasat edilmeye başlandığı bilgisini paylaşarak, bu yıl yaklaşık 200 tonun üzerinde bir marul hasadı beklediklerini müjdeledi. Tingiş, "Haziran ayında karpuz ve kavun hasadımıza, ardından da kayısı hasadımıza devam edeceğiz. Üreticilerimiz şu an hem üretiyor hem de kazanıyor. Çıkardığımız marulla Doğu Anadolu illerimizin ihtiyacını karşılayabilecek durumdayız. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bol bereketli bir yıl diliyorum," ifadelerini kullandı.