• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
POLİTİKA
Yayınlanma : 31 Temmuz 2026 16:57
Düzenleme : 31 Temmuz 2026 17:02

İddialara dekontla cevap verdi: Seha Ergene’den Eymen açıklaması

İddialara dekontla cevap verdi: Seha Ergene’den Eymen açıklaması
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Seha Ergene, DMD hastası Eymen için yürütülen yardım kampanyası üzerinden kendisine yöneltilen iddialara sert tepki gösterdi. Ergene, şahsi olarak yaptığı bağışlara ilişkin dekont ve belgelerin elinde bulunduğunu belirtti

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Seha Ergene, DMD hastası Eymen için yürütülen yardım kampanyası üzerinden kendisine yöneltilen iddialara sert tepki gösterdi. Ergene, şahsi olarak yaptığı bağışlara ilişkin dekont ve belgelerin elinde bulunduğunu belirterek, iddialarla ilgili hukuki süreç başlattığını açıkladı.

 

Son günlerde bazı basın yayın organlarında şahsı üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarının yeni bir örneğiyle daha karşı karşıya olduğunu belirten AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Seha Ergene, DMD hastası Eymen adına yürütülen yardım kampanyasının siyasal bir malzeme yapılmasını ağır bir dille kınadı.

 

Ortaya atılan asılsız iddiaları kesin bir dille reddeden Ergene, şahsı tarafından Eymen’e yapılan bağışlara ilişkin belgelerin ve girişimlerin kanıtlarıyla birlikte elinde bulunduğunu ifade etti.


 

 

Ergene açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle, DMD hastası Eymen evladımız adına yürütülen yardım kampanyasının siyasal bir malzeme yapılmasını ağır bir dil ile kınıyorum. Ortaya atılan asılsız iddiaları kesin bir dille reddediyorum. Partim ve şahsımın ‘bir elin verdiğini diğer el bilmeyecektir’ anlayışıyla Eymen evladımıza şahsım tarafından yapılan tüm bağışlara ilişkin belgeler ve girişimler kanıtları ile elimde mevcuttur.

 

Söylemekten hicap duyuyorum, ailem ile birlikte şahsi birikimlerimizden iki parça halinde bu evladımıza hatırı sayılır destek olduk. Yardıma vesile olduğum insanları söylemiyorum. Basın kisvesi altında beni bunu söylemeye mecbur bırakan kişi ve kişilerin asıl utanması gerekenler olduğunu düşünüyorum. Fakat şahsıma ve temsil ettiğim partiye yapılan karalama çalışmaları nedeni ile bu belgeleri ibraz etmek zorunda kaldım.

 

Gerçekler belgelerle ortadayken, hiçbir somut delile dayanmayan iddiaların gündeme taşınması tamamen dezenformasyon ve yıpratma çabasından ibarettir.

Devlet denetimi dışında yürütülen yardım kampanyalarının ülke gündemini meşgul ettiği ortamda ve toplumda yarattığı güvensizlik algısı herkesin malumu iken böylesine hassas bir konuda, doğruluğu ispatlanmamış iddialarla kamuoyunu dizayn etme çabasını hem vicdani hem de hukuki açıdan kabul edilemez buluyorum.

 

Bir süredir sistematik şekilde aynı kaynaklar ve aynı kişilerden şahsıma ve temsil etmekten onur duyduğum siyasi partime yönelik gerçekle bağdaşmayan iddialar ve yıpratma amaçlı yayınlar yapılmaktadır. Bu yayınların amacı kamuoyunu doğru bilgilendirmek değil, algı oluşturmak ve itibar zedelemektir.

Habercilik; doğruluğu araştırılmış bilgiye, belgeye ve tarafların görüşüne dayanmalıdır. Kanıtı ve mesnedi olmayan iddiaları haber adı altında servis etmek ve bunu basın kisvesi altında saklamak gazetecilik değil, kamuoyunu kasıtlı olarak yanlış yönlendirme ve toplumu dizayn etme girişimidir. Bu yayınlarla hangi amaca hizmet edildiği ve kimlerin çıkarına hareket edildiği araştırılmalıdır.

Bu durumda, en büyük zararı ise Eymen evladımız görmektedir. Tedavi süreciyle ilgili umutların konuşulması gerekirken, hiçbir dayanağı olmayan tartışmaların gündem oluşturması kampanyaya fayda değil zarar vermektedir.

 

“Hukuki süreci başlattım”

 

Şahsına ve temsil ettiği siyasi partiye yönelik mesnetsiz yayınlarla ilgili tüm hukuki süreçleri başlattığını açıklayan Ergene, hukukun vereceği karar doğrultusunda sorumluların hak ettikleri cezayı alana kadar sürecin takipçisi olacağını söyledi.

 

 


Ergene, açıklamasının sonunda Eymen’in sağlık sürecini yakından takip etmeye devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şahsıma ve temsil ettiğim siyasi partimize yönelik bu mesnetsiz yayınlarla ilgili tüm hukuki süreçleri başlatmış bulunuyorum. Hukukun vereceği karar doğrultusunda sorumluların hak ettikleri cezayı alana kadar sürecin yakından takipçisi olacağım.

Bununla birlikte, Eymen evladımızın sağlık sürecini de yakından takip etmeye devam edeceğim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Seha Ergene
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı”