İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan şok operasyon: 4 kaçak silah imalathanesi deşifre edildi, 202 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde düzenlenen operasyonlarda 202 şüphelinin yakalandığını ve 4 kaçak silah imalathanesinin deşifre edildiğini açıkladı. Operasyonda 605 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan şok operasyon: 4 kaçak silah imalathanesi deşifre edildi, 202 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki hafta içinde 14 ilde düzenlenen silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan, jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda 202 şüphelinin yakalandığını ve 4 adet kaçak silah imalathanesinin deşifre edildiğini duyurdu.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR
Operasyonlar kapsamında toplam 398 adet ruhsatsız tabanca, 175 adet ruhsatsız av tüfeği ve 32 adet uzun namlulu tüfek ele geçirildi. Bu silahların, organize suç örgütleri ve çetelere temin edilmesinin önüne geçilerek, halkın huzurunu bozabilecek potansiyel suçların engellendiği vurgulandı.

OPERASYONUN YAPILDIĞI İLLER
Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Adana, Van, Afyonkarahisar, Zonguldak, İzmir, Hakkari, Çorum, Kocaeli, Rize, Mersin ve Konya'da operasyonlar düzenlendi. Bakan Yerlikaya, bu operasyonların yalnızca yasa dışı silah ticaretini değil, bu silahlarla işlenebilecek her türlü suçu da engellemeye yönelik olduğunu belirtti.

BAKAN'IN MESAJI VE TEBRİKLER
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlarda emeği geçen tüm personeli tebrik etti. Açıklamasında, '202 şüpheliyi yakaladık, 4 adet kaçak silah imalathanesini deşifre ettik' ifadelerini kullanarak, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin sinyalini verdi.
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!
- 06:29Çin'in en dar şehri Yanjin, mimarisiyle dikkat çekiyor
- 06:19Temassız Kart Dolandırıcılarının Yeni Gözdesi: Küçük Tutarlar Birikerek Büyük Kayıplara Yol Açıyor!
- 06:09Temassız kredi kartı kullanımı tehlikelerle dolu
- 05:59TTK'dan şok karar: Madenlere değil, duvara yatırım!




