• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 12 Ekim 2026 21:38

Husiler, Riyad Havalimanı'na yeniden saldırdı

Husiler, Riyad Havalimanı'na yeniden saldırdı
Husiler, Riyad'daki Kral Halid Havalimanı'na saldırdı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Havalimanı operasyonları durduruldu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Kral Halid Uluslararası Havalimanı, Husiler tarafından tekrar hedef alındı. Bu saldırı, daha önce gerçekleşen bir saldırının ardından, 12 kişinin hayatını kaybetmesine ve havalimanında operasyonların durdurulmasına neden olmuştu.

Patlama sesleri duyuldu

Saldırıda, havalimanına düşen mühimmat yangın çıkmasına yol açarken, yakınlarda bir füze hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. Suudi Arabistan, Umre yolcularının yaralandığı anların görüntülerini yayınladı. Saldırı sonucu bir Pakistan vatandaşının yaşamını yitirdiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi. Riyad'da, pazar günü çok sayıda patlama sesi duyuldu. Bir mahalle sakini, “Sesin ardından kuşlar çılgına döndü. Bütün ev sallandı.” şeklinde ifade etti.

Havalimanı kapalı kalmaya devam ediyor

Sivil Havacılık Makamı, Husilerin doğudaki Dammam Havalimanı'na yönelik başka bir saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Koalisyon güçleri, doğu bölgesinde bir insansız hava aracını düşürdü. Riyad'daki saldırıya tanıklık eden bir kişi, “3. Terminal'de bulunan insanlar bize doğru koşmaya başladı. Bazıları bir elini veya kolunu kaybetmişti.” dedi. Yaralıların gerekli tıbbi bakımlarını alabilmesi için hastanelere sevk edildiği belirtildi. Uçuş takip sitesi Flightradar24, havalimanının kapalı kalma süresinin 24 saat daha uzatıldığını açıkladı. ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri, vatandaşlarını Riyad Havalimanı'ndan uzak durmaları konusunda uyardı.