Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki hassasiyetin sürdüğünü belirterek, Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi'ndeki Türk gemilerine ilişkin önemli bir gelişmeyi duyurdu. Savaşın gölgesindeki bu stratejik sularda seyreden gemilerle ilgili çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Uraloğlu, alınan önlemlerin sonuç verdiğini açıkladı.
GÜVENLİ GEÇİŞ SAĞLANDI
Bakan Uraloğlu'nun aktardığı bilgilere göre, son olarak 21 Haziran sabahı iki Türk gemisinin daha bölgeden ayrılmasıyla birlikte, savaşın başladığı tarihten bu yana Türk sahipli toplam 11 gemi, Hürmüz Boğazı'nı başarıyla geçerek Basra Körfezi'nden ayrılmayı başardı. Bu durum, bölgedeki risklere rağmen Türk denizciliğinin güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığı gözler önüne seriyor.
177 VATANDAŞ GÖREV YAPIYOR
Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi'nde toplam yedi gemide 177 Türk vatandaşının görev yaptığını belirten Uraloğlu, bu gemilerden birinin ise Türk bayrağı taşıdığını ekledi. Bakanlık, her koşul altında vatandaşların ve gemilerin güvenliği için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceğinin altını çizdi. Paylaşılan görsellerde de bekleyen yedi gemiden birinin Türk bayraklı olduğu teyit edildi.








