EKONOMİ
Yayınlanma : 29 Nisan 2026 11:37

Honda, Türkiye'de motosiklet üretimine yeniden başlıyor

Honda, Türkiye'de motosiklet üretimine yeniden başlıyor
Honda, Türkiye'de motosiklet üretimine İzmir Aliağa'daki yeni fabrikasıyla geri dönüyor. Fabrika, yerli üretim kapasitesini artırarak istihdam yaratacak.

Japon otomotiv devi Honda, 1992 yılında Anadolu Grubu ortaklığıyla kurduğu otomobil fabrikasını 2021 yılında kapatmıştı. Ancak, bu kez İzmir Aliağa'da yeni bir motosiklet üretim fabrikası açtı.

teknik yapı

YENİ FABRİKA, YERLİ ÜRETİMİ ARTIRACAK

Honda'nın 1997'den 2021'e kadar Gebze'de faaliyet gösteren fabrikası, özellikle Civic sedan modelleriyle Türk otomotiv sektöründe önemli bir yere sahipti. Ancak, küresel otomotiv sektöründeki dönüşüm ve elektrifikasyon sürecine uyum sağlamak amacıyla otomobil üretimi sona erdirildi. Buna rağmen, Honda Türkiye pazarında tamamen çekilmedi.

MOTOSİKLET PAZARINA YENİ KATKI

Yeni tesis, Türkiye'deki hızla büyüyen motosiklet pazarına katkı sağlamayı hedefliyor. 45 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 100 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek olan fabrika, yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olacak ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca, yerel tedarik zincirini güçlendirerek bölgesel kalkınmaya da destek olacak.