Honda'nın havacılık iştiraki HondaJet iflas başvurusunda bulundu

Honda'nın iştiraki HondaJet, mali sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirketin toplam borcu 36 milyon dolara ulaştı.
Japon otomotiv devi Honda'nın iştiraki olan HondaJet, mali zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirketin, özel jet üretimi ve işletmeciliği alanında faaliyet gösterdiği biliniyor.
BORÇ MİKTARI DİKKAT ÇEKTİ
İflas dosyasına göre, HondaJet'in toplam borcu 36 milyon dolara ulaşmış durumda. Bu borcun 9,7 milyon doları alacaklılara olan yükümlülüklerden oluşuyor. Ayrıca, şirketin kısa vadede ödemekte zorlandığı borç tutarının yaklaşık 1 milyon dolar olduğu belirtildi.
ÖZEL HAVACILIK SEKTÖRÜNDE HIZLA YÜKSELDİ
2018 yılında kurulan HondaJet, kısa sürede özel havacılık sektöründe dikkate değer bir yükseliş yakaladı. 2021 yılında sektörde 21’inci sıraya kadar yükselirken, toplam uçuş saatlerini 11 bin 290’dan 18 bin 500’e çıkarmayı başardı. Ancak, 2022 yılında ABD’nin en büyük 12’nci özel jet operatörü olarak gösterilen şirket, şu an olumsuz haberlerle gündemde. Bu gelişmeler, Honda markasının havacılık alanındaki yatırımları açısından önemli bir durum yaratıyor.
- 23:25TORK Modüler Yapı Sistemleri'nden stratejik ortaklık hamlesi
- 23:17Bartın'ı şimşekler aydınlattı, dolu yağışı beyaza bürüdü
- 23:08Enerjisa Enerji’de Devrim Yıldırım dönemi başlıyor
- 23:00Burundi askeri cephaneliğinde dehşet: 7 can kaybı, şehirde panik!
- 22:51Nevşehir'de trafikte kavga: 2 tutuklama, 1 milyon TL ceza






