Hollanda'nın Leidschendam kentindeki Mall of the Netherlands, geçtiğimiz günlerde büyük bir alışveriş çılgınlığına tanıklık etti. Swatch ve Audemars Piguet iş birliğiyle üretilen özel bir saat modeli için yüzlerce insan mağaza önünde toplandı.

İZDİHAMDA POLİS MÜDAHALESİ
Yeni saat modelinin satışa sunulacağını öğrenen koleksiyoncular ve saat meraklıları, sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa girmeye başladı. Mağaza kapılarının açılmasıyla birlikte kalabalık arasında itiş kakış yaşandı. Olayın kontrolden çıkması üzerine güvenlik güçleri, alışveriş merkezinin bir bölümünü tahliye etmek zorunda kaldı.
FİYATLARDAKİ YÜKSELİŞ DİKKAT ÇEKİYOR
350 euro fiyatla satışa sunulan bu özel modelin sınırlı üretim olması, ikinci el piyasasında fahiş fiyatlarla satış bulmasına sebep oluyor. Ancak, pilinin yenilenememesi ve tek seferlik bir ömre sahip olması, bu izdihamın gereksizliğini gözler önüne seriyor. Uzmanlar, markaların satış stratejilerini yeniden değerlendirmeleri gerektiğini belirtiyor.







