• satrroıad dörüm
DÜNYA
Yayınlanma : 03 Temmuz 2026 05:07

Hollanda'da iki marketten helal et uyarısı: Tüketmeyin!

Hollanda'da iki marketten helal et uyarısı: Tüketmeyin!
Hollanda'da Jumbo ve DekaMarkt, salmonella riski nedeniyle bazı helal et ürünlerini geri çağırdı. Tüketicilere bu ürünleri yememeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Hollanda'da faaliyet gösteren Jumbo ve DekaMarkt isimli süpermarket zincirleri, salmonella bakterisi riski nedeniyle bazı helal et ürünlerini raflardan toplatma kararı aldıklarını açıkladı.

sempati mobilya

ÜRÜNLERİN GERI ÇAĞIRILMASI

Bu geri çağırma süreci, özellikle helal dana kıyma, köfte, hamburger ve Adana kebap gibi ürünleri kapsıyor. Jumbo marketlerinde Lezziz markasına ait 500 gramlık helal dana kıyma ürünleri geri çağrılırken, DekaMarkt ise Wahid markalı helal et ürünleri için benzer bir işlem başlatmış durumda. Her iki market de bu ürünleri satın alan müşterilerin, kasa fişlerini ibraz etmelerine gerek kalmadan en yakın şubelerine giderek ücretlerini eksiksiz geri alabileceklerini duyurdu.

SAĞLIĞA ETKİLERİ

Salmonella bakterisi, gıda kaynaklı ciddi enfeksiyonlara yol açabilen bir mikroorganizmadır. Enfekte olmuş ürünleri tüketen kişilerde mide ve bağırsak krampları, ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Uzmanlar, bu enfeksiyonun hamile kadınlar, küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için daha ağır seyredebileceği konusunda uyarıda bulunarak, tüketicilerin bu ürünleri kesinlikle tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.