DÜNYA
Yayınlanma : 22 Ekim 2025 03:42

Hollanda'da 180 İtalyan taraftar, güvenlik gerekçesiyle gözaltına alındı

Hollanda'da 180 İtalyan taraftar, güvenlik gerekçesiyle gözaltına alındı
Hollanda'da PSV ve Napoli maçı öncesinde 180 İtalyan taraftar güvenlik gerekçesiyle gözaltına alındı ve kentten gönderildi.

Hollanda'nın Eindhoven kentinde, PSV ve Napoli takımları arasındaki Şampiyonlar Ligi maçı öncesi gerginlik yaşandı. İtalyan taraftarlar, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı ve şehir dışına gönderildi.

teknik yapı

OLAYLARIN SEBEBİ

Yetkililer, olası taşkınlıkları engellemek amacıyla bu önlemi aldıklarını ifade etti. Ancak, biletleri olan taraftarlar, yaşanan duruma büyük tepki gösterdi. Gözaltı sürecinin ardından, taraftarların şehirden çıkarılması, olayın büyümesini önlemek adına alındığı açıklandı.

İTALYA'DAN TEPKİLER GELDİ

İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, sosyal medya üzerinden durumu izlediklerini duyurdu. Taraftarlar, kendilerine yapılan muameleyi haksız bulduklarını belirterek, biletlerine rağmen böyle bir uygulama ile karşılaşmalarının adaletsiz olduğunu vurguladı. Bu olay, Avrupa futbolunda güvenlik politikaları üzerine tartışmaları yeniden alevlendirdi.