Hindistan ve Güney Kore, ticaret hedefini 50 milyar dolara çıkarma kararı aldı

Hindistan ve Güney Kore, 2030 yılına kadar ticaret hacimlerini 50 milyar dolara çıkarma hedefinde anlaşarak önemli bir zirve gerçekleştirdi. Enerji güvenliği ön planda.
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de önemli bir zirve gerçekleşti. Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2030 yılına kadar iki katına çıkararak 50 milyar dolara ulaştırma hedefinde mutabık kaldılar.
ANLAŞMALAR VE STRATEJİK ALANLAR
Sekiz yıl aradan sonra devlet başkanı düzeyinde gerçekleşen bu ilk ziyarette, teknoloji, yatırım, gemi inşası ve yapay zeka gibi stratejik alanları kapsayan toplam 15 ayrı anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalar, iki ülkenin ekonomik ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
ENERJİ GÜVENLİĞİ VE İŞ BİRLİĞİ
Zirvenin en önemli konularından biri, Ortadoğu'daki İran-ABD eksenli krizin yarattığı belirsizlikler karşısında enerji arz güvenliğinin sağlanması oldu. Her iki lider, bölgedeki istikrarsızlığın küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, enerji tedarik zincirlerini korumak adına iş birliğini artırma kararı aldı.
- 17:26İnegöl'de barajda mahsur kalan pelikan kurtarıldı
- 17:17Akademi dünyası yasta: Bursa'nın değerli sanat tarihçisi Dr. Doğan Yavaş aramızdan ayrıldı
- 17:09Danimarka'da sokak lambalarında kırmızı ışık dönemi başladı
- 16:59Ordu'da nefes kesen operasyon: 7 zehir taciri demir parmaklıklar ardında!
- 16:51Söğütspor, uzatma dakikalarında gelen golle büyük fırsatı tepti





