Hindistan'da mitingde izdiham: 38 ölü, 58 yaralı

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde düzenlenen bir siyasi mitingde yaşanan izdiham sonucu 38 kişi hayatını kaybetti, 58 kişi yaralandı. Başbakan Modi taziye mesajı yayımladı.
Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin Karur şehrinde, TVK (Tamizhaga Vettri Kazhagam) Partisi Genel Başkanı ve ünlü oyuncu Joseph Vijay Chandrasekha'nın katıldığı bir mitingde izdiham yaşandı.
MİTİNG ALANINDA KAOS
Yaklaşık 120 bin kişinin, sadece 10 bin kişilik kapasitesi olan miting alanına akın etmesi sonucu kontrol altına alınamayan kalabalık, trajik bir olaya yol açtı. Tamil Nadu Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, olayda en az 38 kişi hayatını kaybetti ve 58'den fazla kişi yaralandı. Yaralıların bazılarının durumunun kritik olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alınırken, güvenlik güçleri olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
GECİKME VE PANİK
Olay tanıklarının ifadelerine göre, Joseph Vijay'in alana öğle saatlerinde gelmesi beklenirken en az altı saatlik bir gecikme yaşandı. Bu gecikme, miting alanındaki kalabalığın giderek artmasına neden oldu. Vijay konuşmasına başladığı sırada ortamın daha da gerginleştiği ve kalabalık arasında paniğin baş gösterdiği aktarıldı. Artan sıcaklık ve panik nedeniyle çocuklar dahil birçok kişi fenalaştı. Durumun ciddiyetini fark eden Vijay, konuşmasını yarıda keserek kalabalığa sakin olma çağrısında bulundu ve alandan ayrıldı.
BAŞBAKAN MODİ'DEN TAZİYE
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Tamil Nadu, Karur’daki siyasi miting sırasında meydana gelen talihsiz olay derin bir üzüntü kaynağıdır. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadeleriyle taziye mesajı yayımladı.
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart
- 03:01Hollanda'da şaşırtan tarım yöntemi: Yüzüstü yatarak para kazanıyorlar!





