Hatay'da yaşanan depremin ardından yıkılan Sofular Camii, hayırseverlerin desteğiyle yeniden inşa edilerek vatandaşların ibadetine açıldı. Bu cami, Hatay genelinde yapımı tamamlanan 105. cami olma özelliğini taşıyor.

YENİDEN İHYA EDİLEN CAMİ
Depremde ağır hasar gören ve yıkılan onlarca cami arasında yer alan Altınözü ilçesindeki Sofular Camii, bölgede devam eden ihya ve inşa çalışmaları kapsamında yeniden hayat buldu. Cami, dualarla ve katılımcıların desteğiyle yeniden cemaatine kavuştu.

AÇILIŞ TÖRENİ VE KATILIMCILAR
Sofular Camii'nin açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Altınözü Kaymakamı Efecan Şahin, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, İlçe Müftüsü Yahya Okşar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, camilerin toplumsal birlik ve manevi huzur için önemine değinildi. İl Müftüsü Mevlüt Topçu'nun yaptığı dua ile cami resmi olarak ibadete açıldı. Depremin ardından gösterilen büyük dayanışma örneğiyle yeniden inşa edilen cami, Altınözü halkı için umut ve huzur kaynağı oldu.







