Yucatán Yarımadası'ndaki El Cuyo'da Mónica Hernández ve eşi Aníbal González, yaklaşık 30 yıl önce bir arazi satın aldı. O dönemde bölgede etkili olan bir hastalık, çiftliğin büyük ölçüde kullanılmaz hale gelmesine neden olmuştu.

Doğal yaşam yeniden canlandı
Çift, eski hindistan cevizi çiftliğini yeniden inşa etmek yerine, temizledikleri ölü palmiyelerin ardından yerel bitki örtüsünün kendi kendine geri dönmesine olanak tanıdı. Bu süreçte, doğal bitkilerin araziyi kaplamasıyla birlikte çevredeki hayvanların da etkisi gözlemlendi. Hernández ve González, satın aldıkları dönemde flamingolar ve kaşıkçı kuşlarının bölgede yaşadığını fark etti. Doğal alanın toparlanmasıyla birlikte, kıyı şeridi birçok farklı tür için geniş bir yaşam alanına dönüştü. Bugün arazide flamingolar, kaşıkçı kuşları ve deniz kaplumbağaları görülebiliyor.
Yeni proje ve satış planı
Arazinin geleceği için çevre dostu 64 villadan oluşan bir proje hazırlandı. Bu villaların yenilenebilir enerji kullanması ve doğanın korunması hedefleniyor. Yaklaşık 30 yıldır arazide çalışan çift, mülkü 118 milyon dolara satışa çıkardı, ancak kıyıda bir bölümü kendileri için ayırmayı planlıyor. En önemli şartları ise yeni sahibin, doğal yaşamı koruması olacak.







