Haşhaş ve buğday tarlalarında gözler tarım ekiplerinde: Hastalık ve zararlı avı başladı!

Afyonkarahisar'da haşhaş ve hububat tarlalarında hastalık ve zararlı kontrolleri başladı. Tarım ekipleri, üreticilere destek vererek verim ve kaliteyi artırmayı amaçlıyor.
Afyonkarahisar'da, bölgenin en önemli tarım ürünlerinden haşhaşın yanı sıra ekimi yeni başlayan hububat ürünlerinde de hastalık ve zararlı kontrolleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu hassas dönemde üreticilerin yanında yer alarak olası tehditlere karşı erken önlem almayı hedefliyor.

ARAZİDE FENOLOJİK GÖZLEMLER SÜRÜYOR
İl ve ilçe müdürlüklerindeki teknik personeller, Afyonkarahisar genelinde hububat ve haşhaş ekili alanlarda arazide detaylı fenolojik gözlem çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda, bitkilerin gelişim aşamaları yerinde takip edilerek, hastalık ve zararlı etmenlerin görülme sıklığı ve yoğunluğu titizlikle izleniyor. Yapılan bu değerlendirmeler, zararlıların yayılmasını önlemek ve verim kaybını minimize etmek için büyük önem taşıyor.
ÜRETİCİLERE DESTEK VE BİLGİLENDİRME
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sadece gözlemle yetinmeyerek, üreticilere de aktif destek sağlıyor. Teknik ekipler, doğru mücadele zamanlaması, alınması gereken kültürel önlemler ve ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin en uygun şekilde kullanımı konularında üreticilere yönelik bilgilendirmeler yapıyor. Müdürlük, bitkisel üretimde verimlilik ve kaliteyi artırmak, hastalık ve zararlılarla mücadelede etkinliği sağlamak amacıyla saha çalışmalarına ve bilgilendirme faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
- 17:12Hisarcık'ta ormanlar 'benim' diyecek: Yangınlara karşı bilinçlendirme kampanyası
- 17:02Eskişehir'de korkutan kaza: 2 tır ve 1 otomobil hurdaya döndü
- 16:52Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu'nun 100. Yıl Kitaplığı ile zenginleşti
- 16:42Kanserin kökeni keşfedildi: Şalter etkisiyle durdurma umudu
- 16:32Erzurum'da Türk dünyası lezzetleri buluştu, kültür köprüleri kuruldu




