Hande Yener hakkında cumhurbaşkanına hakaret soruşturması başlatıldı

Şarkıcı Hande Yener, muhalefetle ilgili sözleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma geçirecek.
Şarkıcı Hande Yener hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’, ‘Anayasal düzeni hedef alma’ ve ‘Mevcut iktidarı devirme’ suçlamalarıyla soruşturma açıldı.
SAVCILIĞA YAPILAN ŞİKAYET
Muhammed Ahmet Yüce isimli bir vatandaş, CİMER üzerinden başvurarak Hande Yener’in 15 Mayıs 2025 tarihinde Menteşe ilçesinde gerçekleştirdiği konser sırasında ‘Zıplamayan Tayyipçi’ şeklinde sloganların atıldığını, sanatçının bu sözlere ritim tutarak eşlik ettiğini ve ‘Bu devri çok güzel devireceğiz’ ifadesini kullandığını iddia etti. Bu söylemlerin anayasal düzeni hedef aldığını ve mevcut iktidarın devrilmesi için açık bir çağrı niteliği taşıdığını öne sürdü.
SAVCILIK SÜRECI
CİMER’den gelen başvuru üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tahkikat başlatıldı. Hazırlanan evraklar Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na iletildi. Ancak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkisizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da internet üzerinden elde edilen belgelere dayanarak konserin Muğla İli Menteşe ilçesinde gerçekleştiğini belirtip karşı yetkisizlik kararı vererek dosyayı tekrar Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Sonuç olarak, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Hande Yener hakkında resmi bir soruşturma başlattı.
- 04:02İstanbul'da yürek burkan aile trajedisi: Böcek ailesinin ölüm davasında ilk duruşma
- 03:52AVM'lere girişlerin ücretli olacağı iddialarına DMM'den yalanlama
- 03:42Yan bakış, kanlı kavgaya döndü: 1 ağır yaralı
- 03:32Kurabiye ve keklerde fare bulaş şüphesi: Ürünler acil toplatılıyor
- 03:21Sanal pazaryerlerinde tehlike çanları! Silah ve bıçak satışı yapan 7 dev platforma milyonluk darbe





