Halkbank'ın lüks organizasyonu ve pahalı hediyeleri, kamu sektöründeki tasarruf uygulamalarını gölgede bıraktı. SÖZCÜ'nün edindiği bilgilere göre, banka ülke genelindeki 1.084 şube müdürü ve bölge koordinatörünü Antalya'daki 5 yıldızlı Rixos Sungate Otel'de iki gece konaklattı. Bu organizasyon, kişi başı 10.400 liradan başlayan geceleme fiyatlarıyla gerçekleştirildi.
İPHONE 17'LER DAĞITILDI
Hafta sonu düzenlenen toplantıda, yüksek cirolu ilk 500 büyük şubenin müdürüne iPhone 17 Pro Max, diğer 584 şubenin müdürüne ise iPhone 17 hediye edildi. Bankanın bedava dağıttığı 1.084 adet cep telefonunun toplam değeri tam 107 milyon liraya ulaştı. Bu hediyeler, bankanın maliyet kontrolü konusundaki yaklaşımını sorgulatıyor.
TASARRUF UYGULAMALARIYLA ÇELİŞKİ
Halkbank'ın bu lüks harcamaları, kamu sektöründe sıkça vurgulanan tasarruf tedbirleriyle açık bir tezat oluşturuyor. Organizasyonun maliyeti ve dağıtılan pahalı hediyeler, bankanın kaynak kullanımına dair eleştirileri beraberinde getiriyor. Bu durum, kamu bankalarının harcama politikalarının şeffaflığı ve denetimi konusunda yeni tartışmaları alevlendirebilir.








