Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Çetin, 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kapsamında, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak amacıyla il genelinde 7 gün boyunca etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.

Her gün halk sağlığı teması
Bu yılki etkinliklerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen teması “Her Gün Halk Sağlığı” olacak. Uzm. Dr. Çetin, etkinliklerde anne-çocuk sağlığı, kanserde erken teşhis, sağlık okuryazarlığı ve aşılamanın önemi gibi konularda bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapılacağını belirtti.
Önleyici sağlık hizmetleri ön planda
Hastalıktan ziyade sağlığa yatırım yapmanın önemine dikkat çeken Çetin, vatandaşların hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmasının ve hasta olmadan önlem almanın gerekliliğini vurguladı. Düzenlenecek etkinliklerde sağlıklı hayat merkezlerine davet edilecek riskli bireylerin olacağı ifade edildi. Etkinliklerin il genelinde 3 Eylül'de Cumhuriyet Caddesi'nde başlayacak sağlıklı yaşam yürüyüşü ile açılacağı belirtildi.







