YAŞAM
Yayınlanma : 18 Ocak 2026 10:08

Halit Acar, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığına Üçüncü Kez Seçildi

Halit Acar, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığına Üçüncü Kez Seçildi
Halit Acar, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığına üçüncü kez seçilirken, İş Konseyi "Medya Görünürlüğü" ödülünü aldı. Yeni dönemde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi hedefleniyor.
Halit Acar, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığına Üçüncü Kez Seçildi

DEİK İş Konseyleri 2025 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurulları kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Halit Acar, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığına üçüncü kez seçilerek görevine devam edecek. Daha önce iki dönemdir başkan yardımcılığını yürüttüğü DEİK Orta Doğu ve Körfez Bölgesi Koordinatör Başkanlığına ise ilk kez getirildi.

teknik yapı

TİCARİ DİPLOMASİDE GÖRÜNÜRLÜK VE BAŞARI

Bu başarıların yanı sıra, aynı gün düzenlenen Ticari Diplomasi Ödülleri Töreni'nde Türkiye-Irak İş Konseyi, "Medya Görünürlüğü" kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu ödül, İş Konseyi'nin sahada yürüttüğü çalışmaların kamuoyunda güçlü bir karşılık bulduğunu ve istikrarlı, görünür ve sonuç odaklı çalışma anlayışını pekiştirdiğini gösteriyor. İş Konseyi, daha önceki yıllarda da "Medya Görünürlüğü", "Üstün Performans" ve "Networking" kategorilerinde ödüller alarak toplamda dördüncü kez takdir edilmiş oldu.

YENİ DÖNEMDE EKONOMİK İLİŞKİLERİN DERİNLEŞTİRİLMESİ

2024-2025 yılları boyunca Türkiye-Irak ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yoğun ve çok boyutlu bir çalışma yürüten İş Konseyi, Irak'ın farklı şehirlerinde üst düzey temaslarda bulundu. Ağustos-Eylül dönemindeki Bağdat iş heyeti ziyareti, Türkiye'den yaklaşık 40 iş insanını Iraklı muhataplarıyla bir araya getirerek yatırım, altyapı, sanayi, lojistik ve ticaret gibi alanlarda somut iş birliği fırsatları yarattı. Yeni dönemde İş Konseyi'nin öncelikleri arasında ticari ilişkilerin derinleştirilmesi, iş dünyaları arasındaki temasların artırılması ve ticari diplomasinin somut sonuçlar üretmeye devam etmesi yer alıyor. 2026 yılına kadar mevcut çalışma başlıklarının daha ileri taşınması hedefleniyor.