Hakkari'de orman yangını kontrol altına alındı

Hakkari Valisi Ali Çelik, Şemdinli ilçesi Öveç köyünde çıkan orman yangınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı. Söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken, vatandaşların güvenliği için gerekli önlemler alındı.Hakkari'de orman yangını kontrol altına alındı
Hakkari Valisi Ali Çelik, Şemdinli ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yangının, tüm birimlerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde büyük ölçüde kontrol altına alındığını ve söndürme ile soğutma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

YANGIN ÖVEÇ KÖYÜ'NDE ÇIKTI
Vali Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının Şemdinli ilçesine bağlı Öveç köyü Karaağaç mezrasında akşam saatlerinde başladığı ve meşelik alanda örtü altı yangını şeklinde ortaya çıktığı belirtildi. Dumandan etkilenme ihtimaline karşı vadideki evlerde oturan vatandaşlar kamu misafirhanelerine ve akrabalarının yanlarına yönlendirildi. Güvenlik önlemleri kapsamında orman, itfaiye, jandarma, güvenlik korucuları ve iş makineleri bölgede görevlendirildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Vali Çelik, şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını ve tüm ekiplerin teyakkuz halinde görevlerine devam ettiğini vurguladı. Yangından etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çelik, yangına müdahale eden köylülere ve görev yapan kamu personeline teşekkür etti. Açıklamasında, 'Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun' ifadesini kullandı.
- 11:48Karşıyaka fırtınası esiyor: 4 maçta 3 kez rakip fileler 5 kez havalandı!
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu



