GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Temmuz 2025 00:46

Hakkari'de dağda mahsur kalan çoban kurtarıldı

Hakkari'de dağda mahsur kalan çoban kurtarıldı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde rahatsızlanan ve dağda mahsur kalan 22 yaşındaki bir çoban, AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarılarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, gece hayvanlarını otlatan 22 yaşındaki bir çoban, rahatsızlanarak dağda mahsur kaldı. Akrabaları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yardım istedi.

teknik yapı

ARA KURTARMA OPERASYONU

İhbar üzerine Hakkari Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü Arama ve Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma ve sağlık ekipleri seferber oldu. Dağlık araziye ambulans ulaşamayınca, ekipler yaya olarak bölgeye ulaşarak mahsur kalan çobana ulaştı.

YÜKSEKOVA DEVLET HASTANESİ'NDE TEDAVİ ALTINDA

Ekiplerin yoğun çabaları sonucu kurtarılan çoban, köy yakınlarında bekleyen ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Kısıklı Köyü Su Altı mezrasında meydana gelen olay, bölgede geniş yankı uyandırdı.