SPOR
Yayınlanma : 18 Mayıs 2026 21:27

Hakemlerin sahaya çıkmadan önce bilgileri tazelendi, yeni yüzler de sahadaki yerini alacak

Hakemlerin sahaya çıkmadan önce bilgileri tazelendi, yeni yüzler de sahadaki yerini alacak
Afyonkarahisar'da satranç ve floor curling branşlarında düzenlenen hakem eğitimleri tamamlandı. Toplam 112 kursiyer eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştirdi.
Hakemlerin sahaya çıkmadan önce bilgileri tazelendi, yeni yüzler de sahadaki yerini alacak

Afyonkarahisar'da düzenlenen çeşitli branşlardaki hakem eğitim programları, yapılan sınavlarla başarıyla tamamlandı. Bu programlar, hem mevcut hakemlerin bilgilerini güncellemeyi hem de yeni hakemlerin yetiştirilmesini amaçladı.

sempati mobilya

Hakemlerin sahaya çıkmadan önce bilgileri tazelendi, yeni yüzler de sahadaki yerini alacak 1

SATRANÇ VE FLOOR CURLİNGDE YENİ YÜZLER

15-17 Mayıs tarihleri arasında Satranç Hakem Semineri, 16-17 Mayıs tarihlerinde ise Floor Curling Aday Hakemlik Kursu düzenlendi. Satranç Federasyonu ile iş birliği içinde gerçekleşen bu eğitimlerde, Satranç Aday Hakem Semineri'ne 40, Satranç Hakem Gelişim Semineri'ne ise 20 olmak üzere toplam 60 kursiyer katıldı. Bu sayede satranç hakemliğinde hem yeni adaylar hem de tecrübeli hakemler için gelişim fırsatı yaratıldı.

Hakemlerin sahaya çıkmadan önce bilgileri tazelendi, yeni yüzler de sahadaki yerini alacak 2

UZMAN EĞİTMENLER SAHADAYDI

Satranç Hakem Gelişim Semineri'nde Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bilal Bigölbali eğitmen olarak yer alırken, Satranç Aday Hakem Semineri'nde ise Bilge İbrahim Özel kursiyerlere bilgi aktardı. 17 Mayıs'ta yapılan sınavlarla bu seminerler sona erdi. Benzer şekilde, Floor Curling Aday Hakemlik Kursu da 52 katılımcıyla tamamlandı. Bu kurslarda katılımcılara floor curling sporuna dair hem teorik hem de pratik bilgiler verildi, böylece bu branşta da nitelikli hakemler yetiştirilmesi hedeflendi.