ASAYİŞ
Yayınlanma : 26 Ekim 2025 19:49

Güven Sitesinde son beton: Depremzedeler için umut yeşeriyor

Güven Sitesinde son beton: Depremzedeler için umut yeşeriyor
Malatya Güven Sitesinde deprem sonrası yeniden inşanın beton aşaması tamamlandı. İşçilerin bayrak çekip halayla kutladığı bu an, depremzedeler için umut ve toplumsal dayanışmanın simgesi oldu.

Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde, 6 Şubat depreminde yıkılan Güven Sitesinin yeniden inşasında beton işleri tamamlandı. İşçiler, son kalıbın takılmasının ardından Türk bayrağını göndere çekip halaylarla bu anlamlı anı kutladı. Bu görüntüler, depremzedelerin yaralarını sarmak için verilen mücadelenin somut bir ifadesi oldu.

teknik yapı

DEPREMZEDELER İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

240 dairelik projede beton işlerinin tamamlanması, depremden etkilenen aileler için büyük bir umut kaynağı haline geldi. Mahalle sakinleri, inşaatın her aşamasını yakından takip ediyor ve evlerine kavuşacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. Bu süreç, toplumun dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.

YENİDEN İNŞA SÜRECİ HIZLA İLERLİYOR

Proje yetkilileri, çalışmaların planlanan takvime uygun şekilde ilerlediğini ve önümüzdeki dönemde iç-dış işlerine hız verileceğini açıkladı. Bu adım, Malatyada deprem sonrası yeniden yapılanmanın önemli bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte yüzlerce aile yeni yuvalarına kavuşacak.